eTwinning nedir?
Not: 2014 -2020 arasında yapılacak Erasmus+ ka1 ve ka2 projelerinde etwinning kullanmak projeler için zorunlu hale gelmiştir. İnteraktif paylaşımlar paydaşlar ile bu portaldan yapılacaktır.
eTwinning, Avrupa’daki okullar için oluşturulmuş bir topluluktur.
eTwinning, iletişim kurmak, işbirliği yapmak, projeler geliştirmek, paylaşmak; kısacası Avrupa’daki en heyecan verici öğrenme topluluğunu hissetmek ve bu topluluğun bir parçası olmak için, Avrupa ülkelerindeki katılımcı okullardan birinde çalışan personele (öğretmenler, müdürler, kütüphaneciler v.b.) yönelik bir platform sunmaktadır.
eTwinning, Bilgi ve İletişim Teknolojilerinin kullanımı vasıtasıyla gerekli destek, araçlar ve hizmetleri sağlayarak okulların herhangi bir konuda kısa ve uzun vadeli ortaklıklar kurmasını kolaylaştırarak Avrupa'da okul işbirliğini teşvik etmektedir.
eTwinning Portalı (www.etwinning.net) ana toplanma noktası ve çalışma alanıdır. Yirmi altı dilde mevcut olan eTwinning Portalının bugün yaklaşık 230.277 bireysel üyesi bulunmaktadır ve Avrupa'da iki veya daha fazla okul arasında 5462'den fazla proje* uygulanmaktadır. Portal öğretmenlerin ortak bulması, proje oluşturması, fikirlerin ve iyi uygulamaların paylaşılması ve eTwinning paltformunda bulunan çeşitli olanakları kullanarak birlikte çalışmaya başlaması için çevrimiçi araçlar sağlamaktadır.
2005 yılında Avrupa Komisyonunun eöğrenme Programının ana hareketi olarak başlatılan eTwinning, 2014 yılından bu yana AB Eğitim, Öğretim, Gençlik ve Spor program olan Erasmus+'a, sıkı bir şekilde entegre edilmiştir. Merkezi Destek Servisi, Avrupa'daki okullar, öğretmenler ve öğrenciler için eğitimi geliştiren 31 Avrupa Eğitim Bakanlığının uluslararası işbirliğinden oluşan European Schoolnet tarafından yönetilmektedir. Ayrıca eTwinning ulusal düzeyde 37 Ulusal Destek Servisi tarafından desteklenmektedir.
Fransızca etwinning sunusu
https://drive.google.com/file/
Nasıl dahil olunabilir
eTwinning’e Başlamak… Eğer Avrupa’daki okulların bir parçasıysanız, aşağıda yer alan adımları takip ederek eTwinning’e başlamak çok kolaydır!
Adım 1: Hâlihazırda platformda neler olduğunu görün
eTwinning hakkında bilgi edinmek için, portala göz atın:
- eTwinning haritasında, eTwinning projelerini ve eTwinning’de yer alan diğer meslektaşları gözden geçirin. Okulunuz önceden kaydolmuş olabilir!
- Ortak bir proje oluşturmak isterseniz, Proje Formatları ve Modüller bölümlerini kontrol edin: konuyla ilgili fikir ve yönergeleri orada bulacaksınız.
- Mesleki gelişim fırsatları hakkında bilgi edinin.
- Katılabileceğiniz eTwinning Gruplarını keşfedin.
- Daha fazla bilgi edinmek isterseniz, Ulusal Destek Servisiniz (NSS) ile irtibata geçin.
Adım 2: eTwinning’e Kaydolun
eTwinning’in sizin için olduğunu artık bildiğinize göre, okulunuz ve kendiniz hakkında bilgi vererek kendi eTwinning profilinizi oluşturabilirsiniz. Formu dikkatlice doldurduğunuzdan emin olun: bu bilgi, profilinizdeki belirleyici özellik olacak. Kayıt olduğunuzda, eTwinning Masaüstüne giriş yapmanıza ve diğerleri hakkında bilgi edinmenize imkan sağlayacak size ait bir kullanıcı adı ve şifre edineceksiniz.
Kayıt hakkında daha fazla bilgi edinin. Adım 3: eTwinning Deneyiminizi Geliştirin
Kayıt olduğunuzda; diğer Etwinning kullanıcılarıyla iletişime geçmek, fikir alış verişinde bulunmak, birlikte öğrenmek ve gelecekte yürüteceğiniz ortak faaliyetleri planlamak üzere, Masaüstünüze giriş yapabilirsiniz. Masaüstü, platformdaki kişisel pencerenizdir, bu nedenle masaüstünüzü güncel tutun. Böylece, neler yaptığınızı diğer eTwinning kullanıcılarıyla paylaşabilirsiniz.
Eğer bir proje oluşturmak isterseniz, aşağıdaki kriterleri göz ününde bulundurarak, potansiyel bir ortak aramaya başlayın:
- Benzer amaçları paylaşmak ve ortak projeniz için bir konu üzerinde anlaşma sağlamak;
- Düzenli olarak ve açık iletişim kurmak;
- Benzer yaş, sayı ve dil seviyesinde öğrencilere sahip olmak;
Adım 4: Ortaklarınızla Çalışmaya Başlamak
- Etkin bir işbirliği sağlamak için, okulda BIT donanım erişimi bulunmak.
Eğer bir eTwinning projesi için hazırsanız, bir ortak bulduğunuzda ve beraber yürüteceğiniz projeye karar verdiğinizde, projenizi Portal üzerinde kaydedebilirsiniz. Daha sonra, çıktı alabileceğiniz ve okulunuza asabileceğiniz eTwinning Etiketi de dahil olmak üzere, TwinSpace’de yer alan diğer ortak araçlara da erişebileceksiniz. Çalışmanızın gelişimi hakkında herkesi güncel tutmak için, Proje Günlüğü bölümünde girişler yayınlayabilirsiniz.
eTwinning, insanlar için oluşturulmuş bir topluluktur. Bu nedenle, eTwinning’i güvenilir ve güvenli tutmak için, uymanız gereken bazı kurallar vardır. Daha fazla bilgi için, sunuma göz atın.
eTwinning ile keyifli zaman geçirmeniz dileğiyle!
Öğrenciler için eTwinning’in Faydaları
Peki, eTwinning’in öğrenciler için faydaları nelerdir? Daha fazla bilgi edinmek için, aşağıda yer alan videolara ve bilgilere göz atın.
eTwinning’in öğrencilerin öğrenmesi üzerindeki etkisi hakkında konuşan İngiltere’den eTwinning Koordinatörlerinin sözlerine kulak verin.
Bir eTwinning projesine dahil olmak, hem öğretmenler hem de öğrenciler için tatmin edici bir deneyim olabilir.Aşağıda yer alan öneriler, deneyimli öğretmenlerin yardımıyla derlenmiştir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder